PALVELUT

Ratkaisukeskeinen lyhytterapia

Terapia- ja perhepalvelu Sauma tarjoaa vahvuus- ja voimavarakeskeistä lyhytterapiaa Tuusulan Kellokoskella, Lahelassa, kotikäynteinä tai etävastaanottona.

  • yksilöille
  • pariskunnille
  • perheille

VAHVUUS- JA VOIMAVARAKESKEINEN LYHYTTERAPIA

Lyhytterapia on matalan kynnyksen terapiaa, jossa sinun vahvuutesi, voimavarasi ja niiden valjastaminen käyttöösi ovat työskentelymme keskiössä. Lyhytterapia sopii hyvin ahdistuksen ja masennuksen hoitoon sekä erilaisiin elämän kriisitilanteisiin. 

Tarkastelemme historiaa osana elämäntarinaasi, suuntaamme sitten katseemme kohti tulevaa ja asetamme yhdessä realistiset tavoitteet haasteesi tai ongelmasi ratkaisemiseksi. Terapeuttina autan sinua näkemään mahdollisuuksia "mahdottomuuksien viidakosta" ja löytämään keinot, jotka auttavat kannattelemaan sinua jatkossa vastaavissa elämäntilanteissa. Tuleeko mieleesi jokin mieltäsi painava asia tai ongelma? Ota yhteyttä ja kerro tilanteestasi; ratkaistaan se yhdessä.

Lyhytterapian hoitosuhteet ovat yleensä 10-20 kerran kokonaisuuksia, mutta jokaisen asiakkaan kanssa luodaan yksilöllinen suunnitelma käyntimääristä terapiasuhteen alussa. Aina et tarvitse pitkää terapiasuhdetta, jopa kertakäynti voi auttaa sinua pääsemään eteenpäin tilanteessasi.


KEHO- JA SEKSUAALISUUS

Sauma antaa väylän tarkastella omia kehollisuuteen ja seksuaalisuuteen liittyviä teemoja osana terapiatyöskentelyä. 


Et tarvitse lääkärin lähetettä tai diagnoosia varataksesi ajan.

Sauma ei ole kaavoihin kangistunut terapiapalvelu vaan mukautuu asiakkaan tarpeisiin ja toiveisiin: perinteisen terapian lisäksi terapiaistunnot on mahdollista "ulkoistaa", eli tarjolla on lenkkiterapiaa sekä eläimet osana työskentelyä. Saumassa saa kuunnella musiikkia, piirrellä, tehdä käsitöitä tai rapsuttaa koiraa, mikäli se helpottaa asioista keskustelua.


Kaikki tapaamisilla käsitellyt asiat ovat luottamuksellisia ja säilytän muistiinpanoja, sekä harjoituksia lukitussa kaapissa.  En pidä rekisteriä tai siirrä tietoja Kantaan, kirjaan vain välttämättömät muistiinpanot terapiasuhteen keston ajan. Mikäli katson, että lyhytterapia ei ole riittävä hoitomuoto, ohjaan asiakkaat eteenpäin lääkärille ja psykoterapeutille. Minun toimintaani ohjaavat ratkaisukeskeisen lyhytterapian eettiset ohjeet sekä Suomen laki.


Otan vastaan myös iltaisin ja viikonloppuisin. Kysy lisää.